Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ Z PESTEK MORELI lekki jak mgiełka

olej z pestek moreli.jpg
  • promocja
Dostępność:: duża ilość
Cena:: 5,96 zł 6,96 zł 5.96
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
* - Pole wymagane
Ocena: 4.5
Producent: -
Kod produktu: E832-1592F

Opis

Olej z pestek moreli, świeżo tłoczony na zimno, nierafinowany, niefiltrowany

Olej z pestek moreli jest otrzymywany poprzez wyciskanie wyselekcjonowanie pestek moreli Prunus armeniaca, metodą mechaniczną na zimno. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych powoduje, że olej łatwo oksyduje, dlatego zazwyczaj jest poddawany procesowi rafinacji.

Olej z pestek moreli jest bogaty w jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe – około 30%, w tym  głównie kwas olejowy (58-68%), linoleinowy (22-31%) oraz palmitynowy (3-10%) i jest olejem składowo podobnym do oleju z migdałów oraz ludzkiego sebum. Jest także bogaty w witaminy – głównie A, E, B1, B2, B6 oraz składniki mineralne.

Olej z pestek moreli jest stosowany w kosmetyce w produktach do skóry i włosów. Jest lekki, łatwo się wchłania i penetruje naskórek, nie pozostawiając tłustego filmu.

Olej nawilża i rewitalizuje skórę, szczególnie polecany przedwcześnie starzejącej się skóry oraz przesuszonej I podrażnionej. Silnie nawilża i zmiękcza skórę.

Nadaje się do każdego rodzaju skóry, likwiduje świąd, nadmierną suchość skóry – zmniejsza stany zapalne, natłuszcza i doskonale odżywia skórę.

Bardzo dobry składnik pielęgnacyjny skóry okolic oczu i szyi. Zmniejsza zaczerwienie i szorstkość skóry, staje się lepiej napięta, miękka i gładka.

 

Doskonały jako czysty olejek pielęgnacyjny do ciała zamiast balsamu lub do masażu.

 

Zastosowanie:

  • dodatek  do kremów
  • balsamów
  • pomadek
  • lotionów
  • odżywek do włosów

 

INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil

Zalecane stężenie:  20- 100% - olej może być stosowany samodzielnie, w kosmetykach zalecany jest do stosowania w rozcieńczeniu do 30%. 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: płynna
  • Kolor: jasnożółty
  • Zapach: charakterystyczny, z lekkimi nutami owocowymi
  • Gęstość: 0,92g/ml

 

Przechowywanie: w chłodnym i ciemnym miejscu, po otwarciu najlepiej w lodówce.

 

Opinie o produkcie (1)

2 lipca 2014

Idealny olej dla mojej cery - trądzikowej ze skłonnością do przesuszenia w niektórych miejscach. Nie zapycha, dobrze nawilża. Nadaje się pod makijaż. Stosuję na dzień, gdyż na noc potrzebuję czegoś bardziej treściwego. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej, lepkiej powłoczki. Polecam wszystkim!

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl