Wersje językowe

(22) 614 25 73info@beautyever.pl

OLEJ Z PACHNOTKI moc antyoksydantów

Olej z perilli.jpg
  • nowość
Dostępność:: duża ilość
Cena:: 7,50 zł 7.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: C8A7-5710C

Opis

Pachnotka zwyczajna jest jednoroczną rośliną oleistą, uprawianą dla jej ozdobnych liści. Głównie rośnie w południowej Azji, a z owoców zawierających ok. 50% tłuszczu, otrzymuje się olej.

Olej z pachnotki dostępny w naszym sklepie jest tłoczony na zimno i jest nierafinowany.

Olej z pachnotki zawiera dużą ilość kwasu α-linolenowego (ALA) zaliczanego do kwasów OMEGA-3, kwasu linolowego (LA) zaliczanego do kwasów OMEGA-6  i kwasu olejowego zaliczanego do kwasów OMEGA-9. Kwasy z grupy OMEGA działają na skórę regenerująco i naprawczo, co powoduje, że olej ma właściwości odmładzające i doskonale nadaje się dla skóry dojrzałej i starzejącej się.

Olej zawiera także istotne ilości flawonoidów i antocyjanów oraz związki fenolowe takie jak kwas rozmarynowy, luteolina, kwercetyna, katechina i apigenin. Zawartość tych substancji określa ich wysoki potencjał antyoksydacyjny, zapobiegające uszkodzeniom komórek skóry wywołanym przez wolne rodniki, powodujące jej przedwczesne starzenie.

Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych ALA i LA działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację naskórka i tkanki łącznej.

Olej z pachnotki przyśpiesza gojenie skaleczeń, urazów czy oparzeń.

Oczyszcza ujścia gruczołów łojowych i zapobiega  powstawaniu zaskórników. 

Wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Poprawia efektywność metabolizmu tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nawilża skórę, podnosi jej elastyczność i regeneruje ją. Podnosi zdolności obronne skóry. Toteż olej może być stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń.

Olej łagodzi podrażnioną i swędzącą skórę.

Badania wykazały, że olej z pachnotki działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy.

Olej wykazuje także pozytywne działanie w pielęgnacji włosów i skóry głowy. Może być stosowany w przypadku wypadania włosów, rozdwajaniu końcówek i łamliwości włosów, a także łuszczycy skóry głowy.

 

Olej z Pachnotki  jest lekki, nietłusty, łatwo się wchłania. Jest niekomedogenny - nie zapycha porów. Po nałożeniu na skórę powoduje lekkie uczucie mrowienia.

 

Jak działa:

  • antyoksydacyjnie, spowalnia procesy starzenia skóry
  • przyspiesza produkcję kolagenu i elastyny uelastycznia i ujędrnia skórę,
  • wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, do cery naczynkowej,
  • działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie,
  • rozjaśnia przebarwienia oraz wyrównuje koloryt skóry,
  • łagodzi uszkodzenia skóry,
  • przyspiesza gojenie się ran,
  • przyspiesza regenerację naskórka i tkanki łącznej,
  • zapobiega rozwojowi bakterii powodujących trądzik młodzieńczy,
  • łagodzi skutki alergii skórnych, łuszczycy,
  • wzmacnia skórę głowy i poprawia stan włosów poprzez regularne olejowanie,

 

Zastosowanie:

  • może być używany bezpośrednio bez rozcieńczenia na skórę
  • można łączyć z innymi olejami, kwasem hialuronowym w żelu
  • jako dodatek do kremów czy balsamów
  • do pielęgnacji włosów – do wcierania w skórę głowy i olejowania
  • regularne stosowanie wzmacnia płytkę paznokcia

INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Jest olejem nieodpornym na ciepło, nie podgrzewać powyżej 40oC

Koncentracja: do 100%

Właściwości fizyko-chemiczne:

  • Postać: oleisty płyn
  • Kolor: żółty
  • Zapach: charakterystyczny, lekko ziołowy
  • Gęstość:
  • Rozpuszczalność: w tłuszczach

Przechowywanie: w lodówce, szczelnie zamknięte

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl