FAQ

WSZYSTKO O

DERMA ROLLERZE FAQ

zobacz..

Newsletter

OLEJ KOKOSOWY idealny do skóry i włosów

Oleje i masła
7.95
PLN
OLEJ KOKOSOWY idealny do skóry i włosów
Cena:: 7,95 zł
Cena netto: 6,46 zł
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]

Olej kokosowy świeżo tłoczony metodą „na zimno” , nierafinowany 

Olej kokosowy to mieszanina kwasów nasyconych o małej cząsteczce,  głównie kwasu laurynowego (44-55%).

Jest bogaty w witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, wapń, potas, magnez, cynk, fosfor i żelazo oraz antyoksydanty, takie jak kwas ferulowy i p-kumarowy.

Działa nawilżająco, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, działa przeciwzaskórnikowo oraz opóźnia proces starzenia się skóry. Działa łagodząco w przypadku chorób skórnych (egzemy, łuszczyca).

Kwas laurynowy wykazuje wysokie powinowactwo wobec protein włosa. Dzięki małej cząsteczce wnika wnika  i wbudowuje się w struktury włosa, powodując wzrost ich nawilżenia i elastyczności.

Olej kokosowy wrze w wysokiej temperaturze i nadaje się do formulacji w wysokich temperaturach. 

Olej kokosowy ma też zastosowania kulinarne – jest doskonałym źródłem energii dla osób uprawiających sport i chcących stracić na wadze. 

W formie płynnej jest idealny do wcierania w ciało i włosy. Nadaje włosom blask i sprawia, iż stają się lśniące, miękkie oraz mocniejsze, jak również zapobiega ich wypadaniu poprzez wzmocnienie cebulek.

Olej kokosowy jest dobrze tolerowany przez skórę, łatwo się wchłania – aczkolwiek przy regularnym stosowaniu należy obserwować, czy nie zatyka porów skóry. 

Jak działa?

  • nawilżająco na suchą, łuszczącą się skórę
  • przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo
  • nawilżająco i odbudowująco na włosy
  • chroni włosy przed uszkodzeniami, zapobiega rozdwajaniu się końcówek włosów
  • redukuje suchą skórę głowy i zmniejsza łupież
  • zmniejsza skórę przed utratą wody  
  • wspomaga procesy gojenia
  • zmiękcza i wygładza naskórek
  • łagodzi objawy atopowego zapalenia skóry i łuszczycy 

 

Zastosowanie:

  • odżywki i maseczki do włosów suchych i łamliwych
  • preparaty nawilżające do twarzy, także do skóry dojrzałej
  • mleczka i masła do ciała
  • samodzielnie jako olej do masażu
  • przy atopowym zapaleniu skóry i łuszczycy
  • kremów, koncentratów i ser do twarzy
  • mydła

 

Skład INCI:  Olej z orzechów kokosowych

Zalecane dozowanie:

  • 5% - 100% w preparatach do pielęgnacji włosów.
  • 0.5% - 5% w preparatach do pielęgnacji twarzy
  • od 2% - do pielęgnacji ciała

 

Może być stosowany samodzielnie, ale przy codziennym stosowaniu może zapychać pory. 

Właściwości fizykochemiczne: 

  • Postać: w temperaturze pokojowej ma postać stałą, powyżej temperatury topnienia 21-26oC przechodzi w formę płynną.
  • Zapach: intensywny zapach kokosowy
  • Smak: swoisty, przyjemny
  • Kolor: w stanie stałym – śnieżnobiały, w postaci płynnej – lekko żółty
  • Gęstość:  0,915 g/cm3
  • Rozpuszczalność: rozpuszczalny w tłuszczach, w wodzie praktycznie się nie rozpuszcza.
  • Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

 

 

Opinie o produkcie (0)

Submit

Współpraca z blogerkami kosmetycznymi

Zapraszamy do współpracy blogerki    więcej...      

 

 

Wersje językowe

Koszyk

produktów:: 0

wartość:: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Bezpłatna wysyłka

BEZPŁATNA WYSYŁKA 

OD 299 PLN

zobacz..

Certyfikat

Opinie klientów

OPINIE

KLIENTÓW

 

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl