BLACK FRIDAY w BEAUTYEVER

Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

KONSERWANT EKOLOGICZNY dopuszczony przez ECOCERT

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 6,50 zł 6.50
Cena netto: 5,28 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 1A0D-782F4

Opis

KONSERWANT EKOLOGICZNY oferowany przez nasz sklep jest akceptowany przez instytucje certyfikujące takie jak Ecocert, Cosmos, NaTrue i Soil Association.

Jest dozwolony do stosowania jako środek konserwujący w certyfikowanych ekologicznych i organicznych kosmetykach. Dopuszczony do stosowania globalnie, we wszystkich regionach świata.

Ma szerokie spektrum działania, jest skuteczny w stosunku do bakterii Gram- dodatnich i Gram- ujemnych, drożdzy i grzybów.

Nadaje się do stosowania w niemal wszystkich produktach kosmetycznych, skutecznie zastępuje parabeny.

Konserwant jest synergicznie działającą mieszaniną kwasu dehydrooctowego i alkoholu benzylowego.

Taki skład zapewnia szerokie spektrum działania, wysoką skuteczność i niskie koszty użytkowania.

Konserwant ekologiczny jest dopuszczony do większości zastosowań w produktach higieny osobistej i kosmetycznych.

 

Zastosowanie:

  • produkty do pielęgnacji włosów- szampony , odżywki, płukanki
  • produkty do pielęgnacji skóry- mydła w płynie, żele pod prysznic, płyny do skóry wrażliwej
  • kremy nawilżające
  • kremy odżywcze
  • produkty dla dzieci
  • kosmetyki z filtrem
  • balsamy do ciała 

 

INCI: kwas dehydrooctowy& alkohol benzylowy

 

Właściwości fizyko-chemiczne:

  • Postać: transparentny płyn
  • Zapach: charakterystyczny
  • Kolor: słomkowy do lekko brązowego
  • Surowiec jest rozpuszczalny w wodzie, działa skutecznie przy pH= 2- 7

 

Zalecane stosowanie na poziomie 0.2-1.1%

Na 10ml produktu należy użyć 1-2 krople surowca. W przypadku większych ilości kosmetyku proporcjonalnie zwiększyć ilość dodanego konserwanta. Zakonserwowany produkt może być przechowywany w temperaturze pokojowej.

 

Przechowywanie surowca: w ciemnym, chłodnym miejscu.

 

Ogólne uwagi:

Przy produkcji własnych kosmetyków jak też dodawaniu składników do gotowego kosmetyku niezmiernie ważną sprawą jest trwałość produktu. Zastosowanie konserwantu gwarantuje, że okres jego stosowania wydłuży się istotnie ponad kilka dni  bezpiecznego stosowania produktu nie zakonserwowanego. Należy przyjąć, że do gotowego kosmetyku możemy bezpiecznie dodać do 5-10% dodatkowego surowca, bez naruszenia układu emulsyjnego i konserwującego – jeżeli będzie to więcej, dla bezpieczeństwa lepiej dodać kropelkę konserwanta. Czas stosowania produktu – czy to własnego czy „ulepszonego” wydłuży się nawet do 6 miesięcy. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl