Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

EKSTRAKT Z OCZARU WIRGIN. zwęża pory

Dostępność:: na wyczerpaniu
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 7,70 zł 7.70
Cena netto: 6,26 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: EA0B-244A3

Opis

Ekstrakt z oczaru wirginijskiego otrzymywany jest z liści i kory drzewa Hamamelis Virginiana -  Witch Hazel.

Zawiera wiele cennych składników aktywnych, takich jak garbniki (elagotaniny, hamamelitany), flawonoidy, kwas galusowy i elagowy, leukoantycyjanidy oraz saponiny, które odpowiadają za jego silne działanie ściągające i kojące. 

Jest naturalnym środkiem oczyszczającym i tonizującym, ma właściwości przeciwzapalne i łagodzące podrażnienia.

Stanowi niezwykle skuteczny środek do pielęgnacji skóry zanieczyszczonej i trądzikowej, reguluje wydzielanie sebum, zwęża i oczyszcza zablokowane pory. Nawilża i tonizuje, a poprzez hamowanie wydzielania sebum, zdecydowanie zmniejsza błyszczenie się skóry. 

Działą ujędrniająco, poprawia ukrwienie a przez to nadaje jej ładny koloryt, Pobudza jej naturalne procesy fizjologiczne, przyspiesza odnowę keratynocytów.

Ekstrakt z oczaru wirginijskiego doskonale wzmacnia ścianki kruchych naczyń. Zawarte w nim flawonoidy i flawony chronią system naczyń włosowatych a garbniki obkurczają nawet bardzo rozszerzone naczynia krwionośne. 

Chroni przed promieniami UV, dzięki czemu procesy fotostarzenia przebiegają wolniej.
Wspomaga pielęgnację skóry skłonnej do alergii i nadmiernie zaczerwienionej.

Działanie:

  • łagodzi objawy skóry trądzikowej i przetłuszczającej się
  • zwęża i oczyszcza pory
  • tonizuje i łagodzi podrażnienia
  • odbudowuje i regeneruje skórę
    wzmacnianie i uszczelnianie ścianek naczyń
    poprawia ukrwienia skóry i jej koloryt

Zastosowanie: 

  • kremy i sera na noc i dzień do twarzy
  • toniki do twarzy i ciała
  • preparaty do mycia twarzy
  • ujędrniające balsamy do ciała

 

INCI: Hamamelis virginiana L extract, standaryzowany na min. 15% tanin

Zalecane stężenie: 2-5%

Ciężar nasypowy: 0,73 g/ml

Właściwości fizykochemiczne:

  • wygląd: brązowy proszek
  • zapach: charakterystyczny
  • gęstość: 0,4 g/ml
  • pH: 4-7 ( roztwór 10g/l)
  • rozpuszczalny w wodzie
  • przechowywać w suchym, chłodnym miejscu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl