Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

Olej z pestek malin działa na skórę i zmysł węchu

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 7,50 zł 7.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.33
Producent: -
Kod produktu: 9283-2675D

Opis

OLEJ Z PESTEK MALIN NATURALNY, ŚWIEŻO TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY, NIEFILTROWANY

Olej z pestek malin działa nawilżająco, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, działa przeciwzaskórnikowo. 

Jest idealny dla skóry suchej ze skłonnością do podrażnień i dojrzałej.
Poprawia miękkości i gładkość skóry przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty wody przez naskórek

Dzięki olejowi z pestek malin skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny tym samym wygładzają się zmarszczki.

Malina (Rubus Idaeus) – to znany wszystkim krzew, z którego pozyskuje się niezwykle smaczne i cenne żywieniowo owoce, natomiast pestki zawierają cenny kosmetycznie olej o wysokiej zawartości NNKT.

Kwasy NNKT nie są produkowane przez nasz organizm, , dlatego muszą być dostarczane z zewnątrz. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest słaba bariera ochronna naskórka, zaburzenia w procesach gojenia, przesuszenie skóry, częste podrażnienia i tworzenie się zmarszczek.

Olej z pestek malin zawiera ponad 80% kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3.

  • Kwas Omega-6 – jest odpowiedni zarówno dla skóry suchej, jak i tłustej. W przypadku skóry suchej poprawia barierę lipidową naskórka i pobudza metabolizm skóry, która produkuje więcej ceramidów, a skóra zachowuje prawidłowe nawilżenie. W przypadku skóry tłustej, olej z malin reguluje pracę gruczołów łojowych, odblokowuje pory skóry i zmniejsza liczbę zaskórników.
  • Kwas Omega-3 - jest niezwykle cennym, a przy tym rzadko spotykanym w roślinach olejem. Wykazuje on silne działanie przeciwzapalne, łagodzące i gojące. Brak tego kwasu prowadzi do przesuszenia skóry lub jej chorób, takich jak łuszczyca, egzemy, nadwrażliwość skóry 

 

Olej z pestek malin to również bogate źródło witaminy E w postaci naturalnych tokoferoli. Witamina E to naturalny i bardzo skuteczny antyoksydant, który chroni skórę przed przedwczesnemym starzeniem spowodowanym czynnikami zewnętrznymi.

Poza kwasami NNKT i witaminą E, olej z pestek malin jest bogatym źródłem takich substancji jak karotenoidy czy flawonoidy, w tym elagotaniny, będące prekursorem kwasu elagowego, składnika o intensywnym działaniu antyoksydacyjnym i ochronie DNA.

Kwas elagowy ma właściwości antynowotworowe, chroni przed szkodliwą mutacją genów, a także działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo.

Olej z pestek malin jest znany ze swoich właściwości przeciwzapalnych- skutecznie chroni także profilaktycznie przed możliwością wystąpienia stanów zapalnych skóry.

Ze źródeł kanadyjskich wiadomo, ze olej z pestek malin ma działanie ochronne przed promieniowaniem UV, głównie UVB.

Olej jest polecany do pielęgnacji twarzy, także na okolice oczu, szyję, dekolt, jak i na całe ciało.

  

Jak działa olej z pestek malin:

  • istotnie natłuszcza i uelastycznia skórę, szybko wchłania się po aplikacji
  • może pełnić w kosmetyku funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego - w pewnym stopniu absorbuje promieniowanie UVB
  • silnie antyoksydacyjnie, chroni przed fotostarzeniem 
  • przeciwzapalnie i łagodząco, goi i łagodzi podrażnienia
  • antyseptycznie i lekko rozjaśniająco
  • poprawia barierę lipidową naskórka, zwiększa nawilżenie i elastyczność skóry, normalizuje pracę gruczołów łojowych. 
  • zwiększa penetrację w głąb skóry składników aktywnych uzytych razem z olejem  

 

Zastosowanie:

  • samodzielnie na skórę twarzy lub ciała 
  • do masażu jako dodatek pielęgnacyjny
  • do kosmetyków na dzień jako ochrona przeciwsłoneczna
  • dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu
  • dodatek do produktów pielęgnacyjnych okolic oczu, szyi oraz dekoltu
 

INCI: olej z pestek malin (Rubus Idaeus Seed Oil)

Zalecane stężenie:  20- 100% - olej może być stosowany samodzielnie, jednak ze względu na intensywne działanie zalecany jest do stosowania w rozcieńczeniu do max 20%. 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: przezroczysty płyn
  • Kolor: żółty
  • Zapach: charakterystyczny, 
  • Gęstość: 0,92g/ml

 

Jak każdy olej jest wrażliwy na oksydację, jednakże olej z malin w porównaniu z innymi olejami jest stabilny w postaci czystej i potrafi „konserwować” mniej stabilne oleje, zwiększając ich trwałość.

Przechowywanie: w chłodnym i ciemnym miejscu, po otwarciu najlepiej w lodówce.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (1)

30 listopada 2016

Bardzo lubię używać tego oleju do włosów. W mokre końcówki wcieram mieszankę z kilku kropli oleju z malin+keratyna+ekstrakt z drożdży/mleczko owsiane+dekpantenol. Są wspaniale nawilżone i świetnie się rozczesują. Sam olejek może pięknie nie pachnie (określiłabym to jako rybi zapach), ale na moich włosach świetnie się sprawdza.

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl