Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

INOZYTOL likwiduje pęknięte naczynka

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 6,95 zł 6.95
Cena netto: 5,65 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: Producent
Kod produktu: 88B3-9832A

Opis

Inozytol to zwyczajowa nazwa cykloheksanheksolu, który jest przedstawicielem cyklicznych sześciowęglowych alkoholi polihydroksylowych. Jest składnikiem roślinnym, pozyskiwanym głownie z łusek ziaren zbóż. Występuje w 9 odmianach izomerycznych, z których biologicznie aktywny jest myo-inozytol.

Początkowo składnik był klasyfikowany jako witamina z grupy B, czyli B8, ale ze względu na zdolność endogennej produkcji, został z tej klasyfikacji wycofany.

Inozytol reguluje równowagę pomiędzy takimi pierwiastkami jak miedź i żelazo, umożliwiając ich prawidłowe funkcjonowanie. Dzięki temu działa przeciwstarzeniowo, usuwając z komórek nadmiar jonów żelaza, które są odpowiedzialne za starzenie się komórek. Natomiast chelatując jony miedzi, blokuje proces tyrozynazy, co zapobiega powstawaniu melaniny i przebarwieniom.

Inozytol spowalnia wzmożony proces namnażania i podziału oraz złuszczania komórek skóry. Stosowany w leczeniu łojotoku i trądziku, trądziku różowatego oraz posterydowego.

Zwiększa elastyczność i utrzymuje membrany komórkowe w dobrej kondycji, co zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych. Uszczelnia już istniejące wycieki z naczyń włosowatych i powoduje chowanie się tzw. „pajączków”.

Humektant, zmniejsza objawy nadmiernej suchości skóry i włosów.

Utrzymuje włosy w dobrym stanie, zapobiega ich wypadaniu, powoduje lepsze dotlenienie mieszków włosowych i ich odżywienie. Wynika to z przeciwzapalnego działania inozytolu i efektu rozszerzenia naczyń krwionośnych w procesie tzw. perfuzji czyli zwiększonego dostarczania tlenu i składników odżywczych do komórek.

Naturalny antyoksydant. Usuwa aktywny tlen z komórek, blokuje oksydację lipidów komórkowych.

Przyspiesza rozpad tłuszczów, stosowany w preparatach antycelullitowych i liftingujących.

Działanie:

  • zwiększa i utrzymuje elastyczność ścian komórkowych
  • powoduje zmniejszanie się widoczności rozszerzonych czy pękniętych naczynek krwionośnych.
  • rozkłada tłuszcze, działając antycelullitowo
  • wpływa na ekspresje genów
  • wzmacnia komórki włosowe, zapobiegając ich wypadaniu
  • naturalny humektant, zatrzymuje wilgoć w skórze i włosach
  • reguluje proliferację komórek skóry
  • reguluje wewnątrzkomórkową gospodarkę wapniową
  • naturalny antyoksydant
  • zapobiega elektryzowaniu się włosów

 

Zastosowanie:

  • kremy na widoczne naczynka
  • preparaty przeciwtrądzikowe
  • kosmetyki nawilżające
  • wcierki do włosów
  • dodatek do szamponów i odżywek do włosów
  • balsamy do ciała i preparaty antycelullitowe
  • kremy, sera antyoksydacyjno-przeciwstarzeniowe

 

INCI: Myo-Inositol

Wyprodukowany z łusek ryżowych, kraj pochodzenia: Japonia

Rekomendowane dozowanie: 2-5%

Właściwości fizykochemiczne:

  • Wygląd: biały proszek
  • Zapach: charakterystyczny
  • Rozpuszczalność: w wodzie
  • Masa cząsteczkowa: 180,16
  • ciężar nasypowy: 0,59g/ml

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (1)

2 grudnia 2013

Bardzo dobrze lagodzi pajaczki i minimalizuje zaczerwienienia skory. Czy bedzie jeszcze dostepny?

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl