Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

GLUKONIAN CYNKU idealny w trądziku

Dostępność:: duża ilość
Cena:: 6,35 zł 6.35
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Producent
Kod produktu: D2EE-36202

Opis

Glukonian cynku oczyszcza skórę, zapobiega nieprzyjemnym zapachom i hamuje rozwój drobnoustrojów -  idealny składnik dla tłustej i mającej skłonności do występowania trądziku cery.

Głęboko czyści skórę, istotnie poprawia jej wygląd, nadaje gładkość, odblokowuje pory i reguluje wydzielanie sebum.

Kompleksy cynku z glukozą (cukrem prostym), są powszechnie stosowane w medycynie z powodu ich antywirusowego działania.

Oceniano porównawczo działanie glukonianu cynku z działaniem antybiotyku w zwalczaniu Acne vulgaris. Cynk był porównywany z antybiotykiem minocykliną w wielomiejscowym, randomizowanym, podwójnie ślepym badaniu.

332 pacjentów otrzymywało 30 mg czystego cynku lub 100 mg minocykliny przez 3 miesiące. Efekty mierzone były w procentach w 90 dniu testu.

Jako rezultat badania podano, ze działanie zarówno glukonianu cynku jak i minocykliny okazało się skuteczne w leczeniu trądziku w stadium zapalnym.

Glukonian cynku aplikowany zewnętrznie ma działanie nawilżające, zwiększa poziom wilgoci w zewnętrznych warstwach naskórka.

 

Jak działa glukonian cynku: 

  • odblokowuje i zwęża pory
  • zapobiega nawrotom trądzika
  • reguluje wydzielanie serum
  • oczyszcza i nawilża skórę
  • zapobiega podrażnieniom
  • odtłuszcza i matuje skórę

 

Zastosowanie: 

  • w kremach i serach do twarzy i ciała w celu poprawy ich wyglądu
  • w szamponach i wcierkach do włosów jako regulator serum
  • do oczyszczania skóry w celu zachowania czystej skóry, bez zmian
  • dodatek do pasty do zębów jako ochrona przeciwbakteryjna
  • do mgiełek do ciała zapobiegających

 

Skład : Zinco Gluconato USP

Zalecane stężenie : do 1% 

Ciężar nasypowy: 0,87 g/ml

Właściwości fizykochemiczne :

  • biały proszek
  • bez zapachu
  • rozpuszczalny w wodzie
  • pH 1% roztworu 5,5 – 7,5

 

Przechowywanie:   w temperaturze 15-20oC

 

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl