Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW najsłodszy emolient

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 7,25 zł 7.25
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena:: 3
Producent: -
Kod produktu: B5DD-21610

Opis

Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion słodkiej odmiany owoców krzewu Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym. OLEJ jest tłoczony na zimno i nierafinowany.

Zawiera wysoki poziom kwasu linolowego czyli omegi-6, (21-29%) zaliczanego do grupy kwasów NNKT. W składzie oleju znajdziemy także kwasy:oleinowy,  palmitynowy, stearynowy, oleo-palmitynowy oraz  fitosterole, lecytyny witaminy A, B1, B2, B6 i znaczne ilości witaminy E, będącej mieszaniną naturalnych tokoferoli.

Olej ten jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, głównie jednak suchej i starzejącej się – aplikacja nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Olej ze słodkich migdałów działa odżywczo, usprawnia odnowę komórkową, poprawia ukrwienie skóry, chroni ją również przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Stosowany samodzielnie zapewnia skórze ochronę na poziomie 4-5, stąd też często stosowany jako nośnik kremów z filtrami przeciwsłonecznymi.  Solubilizuje np. Parsol, zwiększając jego stabilność.

Doskonały emolient, wygładza i uelastycznia skórę, systematycznie stosowany nie dopuszcza do jej przesuszenia. Świetnie nadaje się samodzielnie lub jako dodatek do odżywki do suchych i zniszczonych włosów.

Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany do masażu, także w profilaktyce rozstępów.

Charakteryzuje się działaniem antyseptycznym, tonizującym, bakteriobójczym, dezodoryzującym.

 

Zastosowanie:

  • kremy, sera
  • mleczka, balsamy do ciała
  • do masażu
  • preparaty pielęgnacyjne do włosów
  • wysokiej  jakości mydła
  • jako nośnik tłuszczowy do kosmetyków kolorowych
  • jako nośnik tłuszczowy do kosmetyków ochronnych (pogoda, UV)

 

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Tłoczony na zimno, nierafinowany

Zalecana koncentracja: 5- 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać – nieprzezroczysty, płynny olej
  • Kolor żółty
  • Zapach: charakterystyczny
  • Nieodporny na temperaturę, nie powinien być podgrzewany do temperatury wyższej niż 70°C.

 

Przechowywanie: w lodówce

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (1)

29 lutego 2020

Używałam go jako dodatek do kremu na noc do cery na suche strefy, w małej ilości wchłania się średnio. W większych pozostawia film. Ładnie nawilża.

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl