BLACK FRIDAY w BEAUTYEVER

Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ Z WIESIOŁKA naturalnie leczy

Dostępność:: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 4,89 zł 4.89
Cena netto: 3,98 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 7B3F-66007

Opis

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany

Olej z wiesiołka, podobnie jak olej z czarnej porzeczki czy ogórecznika, charakteryzuje się wysokim poziomem kwasu gamma-linolenowego (GLA).

Jest to  kwas tłuszczowy, który w organizmie przekształca się w prostaglandyny E1, substancje podobne do hormonów. Substancje te pełnią bardzo istotną funkcję w komórkach ciała, szczególnie w skórze.

Olej zawiera bogactwo cennych minerałów i witamin. Regeneruje i naprawia uszkodzoną skórę, wspomaga odbudowę komórek uszkodzonych przez promieniowanie UV i na skutek naturalnego procesu starzenia.

Silnie i długotrwale nawilża naskórek, dzięki czemu jest ona gładsza, bardziej miękka a podrażnienia i zaczerwienia są zredukowane.

Dzięki tym właściwościom olej jest odpowiedni w takich chorobach skóry jak dermatozy, łuszczyca czy trądzik. Reguluje wilgotność, aktywność gruczołów łojowych, regeneruje, łagodzi.

Z wiekiem ilość GLA w skórze maleje a brak GLA,  a tym samym prostaglandyn PGE1 powoduje, że skóra staje się sucha, mało elastyczna, ze skłonnością do zmarszczek.  Aplikacja kwasu gamma-linolenowego bezpośrednio na skórę zwiększa jej odporność na stany zapalne, podrażnienia, likwiduje drobne zmarszczki – słowem odmładza ja.

 

Działanie:

  • reguluje poziom nawilżenia
  • regeneruje i goi skórę  atopową, z objawami trądziku i łuszczycy
  • naprawia uszkodzenia posłoneczne i pozapalne
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych
  • poprawia elastyczność skóry, zmniejsza widoczność zmarszczeusuwa podrażnienia i zaczerwienienia

 

Zastosowanie:

  • samodzielnie, wmasować w skórę kilka kropel oleju
  • dodatek do gotowego kremu w ilości 5- 20%
  • składnik olejku witaminowego
  • preparaty do twarzy
  • preparaty do ciała lub dodatek do gotowych balsamów

 

INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Zalecane stężenie: do kosmetyku 5-20% lub bezpośrednio na skórę do 100%

Skład kwasów tłuszczowych:

  • kwas linolowy 60%
  • kwas gamma-linolenowy (GLA) 12%
  • kwas oleinowy 10%
  • kwas palmitynowy 10%
  • kwas stearynowy 2% 

 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: płynny olej
  • Kolor: żółty
  • Zapach: charakterystyczny
  • Liczba zmydlania 190 mg KOH / g oleju
  • Gęstość: 0,915 g/cm3

 

Przechowywanie: w lodówce

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl