Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ Z PESTEK DYNI wszystko co zielone to witaminy

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 4,98 zł 4.98
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena:: 3
Producent: -
Kod produktu: 6B16-49726

Opis

Olej z pestek dyni jest olejem otrzymywanym z doskonale nam znanego surowca, jakim jest dynia, a konkretnie z wyłuskanych z niej nieprażonych ziaren.

W dalszej fazie olej jest tłoczony na zimno i oczyszczany mechanicznie, w procesie sedymentacji.

Olej z pestek dyni ma ciemnozielony kolor i lekko orzechowy smak i zapach.

Charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych- zawiera 47% kwasów Omega 3 i Omega 6 oraz 29% kwasów Omega 9, a także kwasy nasycone. W skład oleju wchodzi również bogactwo cennych witamin – duża ilość witaminy A i C oraz D, witaminy B1, B2, B6 czy witamina E- naturalny przeciwutleniacz. Olej z pestek dyni zawiera także potas, cynk, selen, fitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulinę czy kukurbitynę.

Sterole roślinne i skwaleny zwiększają przenikanie substancji lipofilowych przez warstwę rogową oraz przez mieszki włosowe, co zwiększa bioprzyswajalność surowca.

Olej stosowany na skórę redukuje zmarszczki, likwiduje podrażnienia, odżywia i regeneruje skórę. Poprawia stan skóry trądzikowej ze skłonnością do wyprysków. Zawarty w oleju potas wzmacnia działanie oczyszczające, a wysoka zawartość witaminy A reguluje wydzielanie sebum. Regularne stosowanie redukuje pory skóry.

Witamina E jako przeciwutleniacz zwalcza wolne rodniki i wspomaga proces odbudowy komórek skóry, jest nieoceniona w walce z oznakami starzenia się skóry. Olej poprawia elastyczność skóry i wygładza ją.

Idealny do cery przesuszonej i zmęczonej, rozświetla i wygładza skórę, nadając jej zdrowy wygląd. Przywraca cerze blask i zdrowy wygląd. Lekko rozjaśnia przebarwienia 

Olej z pestek dyni wzmacnia włosy, odżywia je i sprawia, ze stają się bardziej lśniące. Wzmacnia cebulki i przeciwdziała wypadaniu włosów.

Działa także korzystnie na paznokcie, odżywia je, wzmacnia oraz zapobiega ich łamaniu się i rozwarstwianiu. 

Olej ma działanie  uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów (masaże skóry).

Wchłania się bardzo dobrze, do matu, nie pozostawia tłustego filmu. Można stosować na co dzień, także pod makijaż, szczególnie w połączeniu z kwasem hialuronowym.

 

Jak działa olej z pestek dyni:

  • nawilża skórę
  • poprawia jej elastyczność i napięcie
  • redukuje drobne zmarszczki
  • wzmacnia włosy, dodaje im blasku, zabezpiecza końcówki
  • łagodzi stany zapalne skóry

 

Zastosowanie:

  • do pielęgnacji cery suchej i łuszczącej się
  • do cery z trądzikiem
  • do redukcji cellulitu i zapobiegania rozstępom
  • do wzmocnienia włosów i paznokci.

 

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

Koncentracja: ze względu na ciemny kolor, zalecamy stosowanie tego oleju w stężeniu do 25%, aczkolwiek pomijając tę niedogodność, można stosować go w wyższych stężeniach.

 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: płyn
  • Kolor: ciemnozielony
  • Zapach: charakterystyczny
  • Rozpuszczalność: w olejach
  • Wrażliwy na temperaturę: nie podgrzewać!

 

Przechowywanie: w lodówce

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (1)

29 lutego 2020

Najlepiej używać jako dodatek do innego kosmetyki głównie ze względu na intensywny zapach oraz kolor oleju. Dobrze się wchłania lecz pozostawia film na twarzy.

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl