Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ Z KONOPI ekologiczny, nierafinowany

olej z konpii
  • nowość
Dostępność:: na wyczerpaniu
Cena:: 7,90 zł 7.90
Cena netto: 6,42 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 8B5D-472ED

Opis

Olej tłoczony na zimno z nasion konopi, nierafinowany, ekologiczny – zachowana jest pełnia składników odżywczych oferowanych przez naturę.

Olej otrzymywany jest z nasion konopi siewnych, jako produktu ubocznego przy produkcji włókien konopnych. Jest produktem o bardzo wysokim stopniu przenikalności, dzięki czemu jest doskonałym  nośnikiem substancji aktywnych, rozpuszczalnych w tłuszczach.

Ma działanie regenerujące, nawilżające i regulujące sebum.

Olej z konopi jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania skóry.

Polecany szczególnie dla cery tłustej i trądzikowej.

Olej ma wyjątkowo korzystny i rzadko spotykany w olejach profil kwasów tłuszczowych (81%):

  • 75-80% kwasu linolowego
  • optymalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, tzn. 3:1.

Ponadto:

  • fosfolipidy, sitosterole, tokoferole, karotenoidy, terpeny czy salicylan metylu.
  • chlorofil (zielony kolor oleju), który działa przeciwzapalnie i łagodząco. Redukuje liczbę czynników prozapalnych mediatorów oraz przyśpiesza regenerację.

Działanie oleju z konopi:

  • antyoksydacyjne
  • nawilżające i gojące
  • silnie przeciwzapalne, chroni przez uszkodzeniami
  • przeciwbakteryjne, podwyższa odporność skóry, zmniejsza swędzenie
  • przeciwstarzeniowe
  • regenerujące

Zastosowanie w kosmetyce:

  • redukuje stany zapalne
  • naturalnie nawilża
  • zmniejsza swędzenie, podrażnienie i zaczerwienienie
  • regeneruje włosy, uelastycznia i nadaje połysk
  • odżywia, ujędrnia i łagodzi po zabiegach
  • działa przeciwtrądzikowo, reguluje poziom sebum
  • wzmacnia cebulki włosowe, przeciwdziała wypadaniu włosów
  • łagodzi bóle mięśniowe i stawowe
  • zapobiega procesom starzenia się skóry

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do masażu
  • dodatek do kremów, balsamów do skóry twarzy i ciała
  • do masek i odżywek do włosów

 

INCI: Cannabis Sativa Seed Oil- z pierwszego tłoczenia na zimno, nie rafinowany, ekologiczna uprawa 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: płyn, oleisty
  • Dozowanie: 0-100%  NIE PODGRZEWAĆ!
  • Kolor: jasnozielony
  • Zapach: charakterystyczny, lekko ziołowy 

Przechowywanie: w lodówce- olej zdecydowanie nie lubi ciepła, kontaktu z powietrzem oraz światła słonecznego.

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl