Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

OLEJ JOJOBA olej nadający się na dzień

Dostępność:: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:: 4,99 zł 4.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4
Producent: Producent
Kod produktu: 6BC7-542D8

Opis

Olej jojoba, otrzymywany z nasion rośliny południowoamerykańskiej rośliny Simondsia Chinensis, jest z chemicznego punktu widzenia ciekłym woskiem, który w niskiej temperaturze, poniżej 8oC, może gęstnieć. Jest całkowicie odporny na utlenianie, może być podgrzewany i stosowany w preparatach na dzień, bez obawy o generowanie wodnych rodników. Jest lekkim olejem, wchłania się błyskawicznie, bez pozostawiania tłustego filmu.

Zawiera palmitynian cetylu, składnik o właściwościach natłuszczających i odżywczych oraz skwalen, bogaty w witaminę F, składnik ludzkiego serum, występujący naturalnie w skórze. Działa antyoksydacyjnie w stosunku do lipidów skóry, chroni przed działaniem czynników zewnętrznych, w tych słońca.   

Olej jojoba  jest bardzo skutecznym emolientem, zmniejszającym TEWL ( przeznaskórkową utratę wody) i chroni przed jej odparowywaniem. Przy regularnym stosowaniu skóra jest miękka, jędrna i nawilżona.

Olej jojoba pełni podwójną rolę – skórze suchej zastępuje brakujące sebum a w przypadku tłustej, hamuje jego wydzielanie, zmniejszając jej przetłuszczenie.

Działa bakteriostatycznie, jest stosowany pomocniczo w leczeniu egzem czy łuszczycy.

 

Działanie:

  • natłuszcza i odżywia
  • wzmacnia warstwę lipidową naskórka i uszczelnia warstwę cementu międzykomórkowego
  • łagodzi egzemy, stany zapalne, poparzenia słoneczne
  • zatłuszcza włosy, zapobiega ich puszeniu
  • zapobiega powstawaniu rozstępów
  • reguluje wydzielanie sebum

 

Zastosowanie:

  • preparaty do suchej skóry, szczególnie wrażliwej
  • do skóry podrażnionej
  • dodatek do szamponów, odżywek do przesuszonych, łamliwych włosów

 

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Metoda ekstrakcji: tłoczony na zimno

Właściwości fizykochemiczne:

  • jasny płyn
  • gęstość: 0,855 - 0,875 ml/g
  • koncentracja w kosmetyku: 1-100%

 

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, ciemnych opakowaniach, chronić przed światłem.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki::

Opinie o produkcie (2)

14 października 2013

Jest bardzo lekki, nie powodował u mnie zapychania porów. Częściej jednak niż do twarzy używałam go do włosów. Wystarczyło zaledwie pare kropel, żeby ujażmić i dociążyć moje włosy, które tylko na tym zyskiwały.

12 kwietnia 2020

Przede wszystkim nie zapycha - wielki plus. W połączeniu z kwasem hialuronowym zauważyłam bardziej nawilżona, promienną cerę. Polecam dla podrażnionych i wrażliwych cer.

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl