Wersje językowe

(22) 614 25 73info@beautyever.pl

MACERAT Z LAWENDY relaksuje i tonizuje skórę

macerat lawendowy.jpg
  • nowość
Dostępność:: na wyczerpaniu
Cena:: 5,90 zł 5.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: CFA9-70249

Opis

Naturalny macerat ze kwiatów lawendy to lekki olejek na bazie oleju słonecznikowego- wzmacnia i odświeża skórę, ma działanie relaksujące.

Macerat lawendowy powstaje w wyniku maceracji świeżych kwiatów lawendy w oleju słonecznikowym, tłoczonym na zimno.

 

Podczas procesu maceracji, składniki aktywne z kwiatów są w sposób naturalny i powolny uwalniane do oleju bazowego. Koncentracja lawendy w oleju jest bardzo wysoka i dochodzi do kilkudziesięciu procent. Po procesie maceracji olej stabilizowany jest naturalnie witaminą E.

W kosmetyce wykorzystywane są te właściwości lawendy, które łagodzą zmiany skórne. Zawarte w nim takie składniki jak cyneol, geraniol, limonen czy sabinen wspomagają łagodzenie i gojenie różnego rodzaju zmian skórnych. Wysoka zawartość tanin o działaniu ściągającym i wysuszającym, wspomaga leczenie uszkodzeń skóry jak  oparzenia czy otarcia. Macerat pozytywnie działa też na włosy.  Wzmacnia cebulki, zmniejsza wypadanie i nawilża suchą skórę głowy.

Macerat doskonale sprawuje się na skórach problematycznych – z trądzikiem, egzemą, łuszczycą czyli generalnie tam, gdzie potrzebne jest działanie przeciwdrobnoustrojowe, ukojenie, pomoc w regeneracji skóry.

 

Jak działa:

  • regenerująco i odmładzająco poprzez pobudzanie procesów naprawczych i stabilizujących równowagę komórkową,
  • poprawia ukrwienie skóry
  • wzmacnia odporność skóry na warunki atmosferyczne
  • antyoksydacyjnie
  • wzmacnia włosy poprzez poprawienie ukrwienie skóry i wzmocnienie macierzy włosa

 

Zastosowanie:

  • dodatek olejowy do kremu
  • odżywki do włosów
  • olejek do masażu

 

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Lavadula Angustifolia, Vitamin E

 Olej słonecznikowy jest zimnotłoczony.

 

Koncentracja: 5-100% bezpośrednio, jako dodatek do kosmetyków w ilości 1-20 %

 

Właściwości fizykochemiczne:

  • Postać: olej płynny
  • Kolor: słomkowy
  • Zapach: charakterystyczny, delikatnie lawendowy 
  • Przechowywanie:  w suchym, chłodnym, ciemnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl