Wersje językowe

+48 698 972 678                          info@beautyever.pl

HYDROLAT CYNAMONOWY spalacz tłuszczu

Hydrolat cynamonowy1.jpg
  • nowość
Dostępność:: duża ilość
Cena:: 9,95 zł 9.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6C51-17807

Opis

Cynamonowiec cejloński Cinnamomum zeylanicum jest drzewem osiągającym do 10 metrów wysokości. Silnie aromatyczny olejek otrzymywany jest z szarobrązowej kory lub liści.

Hydrolat cynamonowy jest otrzymywany w trakcie destylacji parą wodną kory ekologicznego cynamonowca cejlońskiego Cinnamomum zeylanicum.

Hydrolat pozyskiwany jest we Włoszech z surowca pochodzącego z Madagaskaru, z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez COSMOS.

 

Jak działa hydrolat cynamonowy:

  • rozgrzewa, zwiększa przepuszczalność naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry
  • ma działanie drenujące, spala tkankę tłuszczową
  • zwiększa skuteczność oraz przenikanie innych substancji aktywnych, dlatego jest stosowany w produktach wyszczuplających i antycellulitowych
  • przyspiesza także regenerację skóry
  • zapobiega stanom zapalnym
  • jest antyoksydantem zwalczającym wolne rodniki
  • zapobiega zmarszczkom i wiotczeniu skóry, stymuluje komórki skóry do odnowy
  • pielęgnuje cery trądzikową, tłustą i mieszaną
  • poprzez poprawę krążenia przyspiesza porost włosów, działa przeciwłupieżowo
  • w kosmetykach antycellulitowych jako reduktor tkanki tłuszczowej
  • tonizuje i nawilża
  • działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie
  • w kremach i serach, dodatek cynamonu działa jak promotor przejścia

 

Zastosowanie:

  • tonik do twarzy, szyi i dekoltu.
  • kosmetyki do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej
  • jako baza do masek algowych i glinek
  • kosmetyki o działaniu antycellulitowym, korzystnie połączyć jest hydrolat z kofeiną czy innymi składnikami o działaniu antycellulitowym
  • kosmetyki do włosów tłustych i z łupieżem

 

INCI: Woda, ekstrakt z Cinnamomum zeylanicum 7,75%, benzoesan sodu 0,2%, sorbinian potasu 0,1%

Podczas destylacji nie stosuje się żadnych szkodliwych rozpuszczalników jedynie wodę i /lub glicerynę.

Produkt roślinny, organiczny, certyfikowany zgodnie ze standardem COSMOS nr 002 CS.

Pochodzi z certyfikowanych upraw, bez materiału GMO. Hydrolat nie testowany na zwierzętach.

Kraj pochodzenia: Włochy

Zalecane stężenie: 1-100% hydrolat marelatywnie niskie pH przy wrażliwej skórze dobrze jest podnieść pH- np. za pomocą Mleczanu sodu do wartości fizjologicznej 5,5 (na 100ml dodać 10ml mleczanu)

Hydrolat ze względu na zawartość cynamonu może wywoływać czasowe zaczerwienie a nawet podrażnienie w przypadku wrażliwej cery. Nie stosować do skóry naczynkowej.

 

Właściwości fizyko-chemiczne: 

  • postać: płyn
  • kolor słomkowy
  • zapach: charakterystyczny
  • ciężar właściwy: 1 g/ml
  • pH: 3,5- 4,0
  • rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie, etanolu i glikolu propylenowym.
  • przechowywanie: w suchym, chłodnym miejscu- unikać ekspozycji na światło i wysoką temperaturę.

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl